Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven
Nieuws  

Heeft u interesse in de digitale nieuwsbrief?
en mail ons, dan krijgt u de nieuwsbrief toegezonden.

vierkant  Winkel - nu on line bestellen!
Op zoek naar leuke cadeau's? Kom naar de winkel van het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven of nog makkelijker bestel uw producten on line! U kunt kiezen uit vele orginele historisch getinte cadeau's. Denk aan aardewerk, houten speelgoed of sieraden. De Eindhovense Marcusmunt is in de winkel te koop, speciaal geslagen voor de opgravingen in de Catharinakerk.
 
vierkant  Museumschatjes en HOME
Ook dit jaar doet het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven mee met het project van de Brabantse Museumstichting 'Museumschatjes'. Het project loopt van 1 tot en met 31oktober in het kader van de Erfgoedmaand 'Schatten van Brabant'. Basisscholen kunnen zich, per klas, vóór 14 september aanmelden, zodat ze gratis aan dit project mee mogen doen. Voor dit project is lesmateriaal beschikbaar bij de Brabantse Museumstichting. Deelname aan Museumschatjes is gratis, maar dit is exclusief rondleiding en activiteiten! Mocht u, als docent basisonderwijs, vragen hebben over Museumschatjes, neemt u dan contact op met petrabakker@erfgoedbrabant.nl.
vierkant Dorine Prinsen directeur Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven
Dorine Prinsen (46) is de nieuwe directeur van het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven (HOME). Ze volgt interim-directeur Bert van Valburg per 1 augustus op. Van Valburg blijft als cordinator van het Europees Project 'LiveARCH' nog wel betrokken bij het museum, maar de nieuw ingezette koers zal onder leiding van mevrouw Prinsen verder gestalte krijgen. Klik hier voor meer informatie.
vierkant  Jubileumactie voor alle Eindhovense vrijwilligers

Het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven (HOME) viert haar 25 jarig jubileum. Wie jarig is, trakteert. Vrijwilligers zijn enorm belangrijk voor deze organisatie en daarom heeft HOME een cadeautje voor alle 55.000 Eindhovense vrijwilligers. Klik hier voor meer informatie.

vierkant  Europees project LiveARCH lanceert website
Vanaf 2 juni jl. is de website www.liveARCH.eu online! Deze website is het eerste product van het liveARCH project. Het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven is de projectleider van deze grootse Europese samenwerking. Acht internationale openluchtmusea gebruiken dit project om levende geschiedenis te promoten. Klik hier voor meer informatie.