Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven
Groepen  
 
kwadrat Arrangementen
De Koekenbakkers van Eversham
Tjongejonge, wat ’n koekenbakker! wordt er tegenwoordig wel vaker naar iemands hoofd geslingerd. Vroeger, in prehistorische tijden, was het een eer om ‘Koekenbakker’ genoemd te worden. Want het klinkt makkelijk, een koek bakken, maar was dat ook zo in primitievere tijden? Hoe eenvoudig is ‘Back to Basics’? Wie mag die titel opeisen en de eeuwige roem van ‘Koekenbakker van Eversham’ met zich meedragen? Test uzelf en uw collega’s en vrienden…
Bij ontvangst wordt u opgewacht door de boer en zijn vrouw, wonend in het prehistorische dorpje Eversham. Zij hebben al een verwarmend welkomstdrankje klaar staan. De groep wordt door de boer en zijn vrouw opgehaald. De boer zal daarna een korte rondleiding geven door zijn dorpje uit de ijzertijd. Deze rondleiding zal circa één uur duren, waarin de gids een korte uitleg zal geven over de activiteiten. Elke groep wordt door de gids in kleinere groepen gesplitst (van 8 tot 18 personen). Deze groepen krijgen dezelfde uitdaging voorgeschoteld. Nadat de groep een goede taakverdeling heeft gemaakt gaan ze de uitdaging aan.
De uitdaging die voorgeschoteld wordt aan elke groep is als volgt:
Het doel is om zo goed mogelijk pannenkoeken te bakken.
Klinkt simpel, maar in de prehistorie is deze klus een enorme uitdaging! De boer zal per groep één van de pannenkoeken proeven en beoordelen. De boerin loopt rond en beoordeelt de effectiviteit en de mate van samenwerking die tentoon wordt gespreid. Gezamenlijk zullen deze punten de einduitslag opleveren.

Om de pannenkoeken te kunnen bakken moeten de volgende activiteiten uitgevoerd worden:

  Touw slaan
  Vuur slaan
  Hout hakken
  Graan malen
  Pennen slaan
  Ei-toe-eigenen
  Koeken bakken
  Zout bemachtigen
Het doel is om zo goed mogelijk pannenkoeken te bakken.
Het presenteren en gezamenlijk nuttigen van de pannenkoeken
is de afsluiting van deze middag.

Kosten
tot 50 personen 25,00  per persoon  
vanaf 50 personen 22,50  per persoon  

De Koekenbakkers van Eversham


Arrangementen - Reserveren Arrangementen - Tarieven